OllaStudio

Materialer...

...Jeg bruger halvædelsten, ferskvandsperler og skaller, som er produkter af naturen.

Det er derfor, de kommer i variationer af farve, mønster og tekstur.

Jeg tror, at disse variationer er det, der gør et smykke ekstra unikt og personligt.


Metaldele 

Sterlingsølv af høj kvalitet, raffineret 925, 

24 karat forgyldt sterling sølv eller 14 karat guldfyldt. Nogle af sterlingsølvkæderne er rhodineret for at forhindre anløbening. 925 i Sterling Sølv betyder at det er en kombination af 92,5 % rent sølv og 7,5 % legeringer for at styrke metallet. Legeringen er kobber, og er 100 % nikkelfri. Som alle sølvsmykker vil 925 genanvendt sterling sølv oxidere over tid. Enhver mørkfarvning eller misfarvning, der opstår, er normalt forårsaget af oxidation. Det er normalt og vil ske med alle messing- eller sølvsmykker over tid.

Guldfyldt (gold-filled) betyder, at der er et tykt lag af massivt 14 karat guld uden på en messingkerne. Gold-filled (engl.) smykker er meget mere værdifuld, holdbar og anløbsbestandig end smykker der er guldbelagt og beregnes som livs lang.


Derudover bruger jeg  stål i mine smykker - det er meget holdbar og slidstærkt.

Stål er en legering af jern med kulstof, og det er et materiale, som anvendes til mange forskellige formål, og det fås derfor i forskellige kvaliteter. Når man snakker om stål, der anvendes til smykker, er de typisk lavet i rustfrit stål af højeste kvalitet. Som kan også kaldes - kirurgisk stål. En af fordelene ved at fremstille i rustfrit stål er, at det er et allergivenligt materiale, der er meget modstandsdygtigt overfor ridser og skræmmer.